Ciorba de pasare

Pentru a prepara aceasta reteta de ciorba de pasare sunt necesate urmatoarele ingrediente:carne de pasare, ceapa, morcovi, patrunjel, orez, faina, smantana, verdeata, usturoi, oua, lamaie.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 g carne de pasare
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 radacina de patrunjel
  • 50 g orez
  • 1 lingura faina
  • 200 g smantana
  • 1 legatura verdeata (leustean sau patrunjel)
  • 1 capatana usturoi
  • 2 oua
  • ½ lamaie
  • sare

Mod de preparare

Carnea se taie in bucati si se pune la fiert in apa cu sare. Se inlatura spuma dormata in timpul fieberii. Se adauga ceapa tocata marunt, zarzavatul taiat si orezul spalat si curatat. Atunci cand zarzavatul si carnea sunt fierte, se indeparteaza vasu de pe foc.

Galbenusurile se amesteca cu faina, mujdeiul, zeama de lamaie, smantana. Se subtiaza compozitia cu zeama din ciorba. Se adauga compozitia in ciorba.

Se pune ciorba din nou pe foc, lasand-o sa dea cateva clocote.


Se serveste cu verdeata tocata marunt si eventual smantana.

Alte retete recomandate:

Ciorba de miel

Ciorba de salata

Ciorba radauteana

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...