Ciorba de porc

Pentru a prepara aceasta reteta de ciorba de porc sunt necesare urmatoarele ingrediente: carne de porc, morcovi, ardei iute, dafin, otet, gogosar rosu, usturoi, ulei, orez, faina, smantana, lapte.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g carne de porc
  • 1 ardei iute tocat
  • o foaie de dafin
  • o lingura otet
  • 1 gogosar rosu murat
  • un morcov mare
  • 4-5 catei de usturoi
  • 50 ml ulei
  • 4-5 linguri orez
  • 2 linguri faina
  • 400 g smantana
  • 700 ml lapte

Mod de preparare

Carnea de porc se taie fasii si se pune la fiert in apa cu putina sare. Dupa ce carnea a fiert, se adauga 2 l de apa, un ardei iute tocat, o foaie de dafin, o lingura otet si un gogosar rosu murat, taiat marunt. Se lasa sa fiarba. Morcovul si usturoiul se razuiesc.

Ceapa si usturoiul se calesc in 50 ml ulei. Se adauga peste compozitia din oula. Se pun 4-5 linguri de orez, sare si se lasa pana cand orezul este fiert. Cand s-a fiert, se pun intr-un vas 2 linguri de faina si se amesteca cu laptele. Se toarna faina peste compozitie si se lasa sa dea un clocot.


Se serveste cu smantana.

Alte retete recomandate:

Ciorba de miel

Ciorba de loboda rosie

Ciorba radauteana

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Gem de macese

Este pentru prima data cand fac asa ceva si m-am grabit sa va recomand si voua,mai ales daca aveti copii;este atat de...

Gem de macese
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii