Ciorba de primavara (de post)

Se curata, se spala si se toaca marunt ceapa, se caleste in ulei, se adauga 2 l de apa si se pune la fiert. Cand apa clocoteste, se adauga orezul ales

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g urzici
  • 2 cepe
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri orez
  • 300 ml suc de rosii
  • o legatura leustean
  • sare

Mod de preparare

Se curata, se spala si se toaca marunt ceapa, se caleste in ulei, se adauga 2 l de apa si se pune la fiert. Cand apa clocoteste, se adauga orezul ales si spalat. Se curata urzicile, se aleg bine, se spala, se toaca si se pun la fiert cand orezul a inceput sa infloreasca, apoi se adauga putina sare. Se dau cateva clocote, iar cand urzicile au fiert, se adauga sucul de rosii si sarea. Cand e gata ciorba, se adauga leusteanul tocat marunt. Se poate acri cu zeama de lamaie sau otet.
Fierbinte cu mamaliguta.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...