Ciorba de pui moldoveneasca

Aceasta reteta de ciorba de pui provine din Moldova. Aveti nevoie de carne de pui, legume, verdeata, bors si smantana.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr carne de pui
  • 1 morcov
  • 1 telina
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 ceapa
  • 2 ardei grasi
  • 1 legatura leustean
  • 30 gr taietei
  • 500 ml bors
  • sare
  • 100 gr smantana

Mod de preparare

Ciorba de pui moldoveneasca se prepara asa: se fierbe carnea de pui in 4 l de apa cu sare, aproximativ 15 minute. Se curata si se taie bucati morcovii, ceapa, telina, ardeii si pastarnacul.Se adauga legumele in ciorba si se lasa la fiert 30 de minute. Se adauga taieteii si se mai lasa sa dea in clocot 5 minute, dupa care se adauga borsul fiert in prealabil. Dupa cateva clocote se stinge focul. Se drege ciorba cu smantana si se presara cu leustean tocat.


Se serveste calda.

Alte retete culinare:

Ciorba radauteana

Supa cu galuste

Supa de rosii

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide