Ciorba de rosii

Ceapa taiata marunt se pune sa fiarba cu apa rece. Dupa citeva clocote se adauga rosiile si se lasa sa fiarba bine. Se trece totul prin sita. Separat

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg rosii
  • 2 cepe
  • 1 ceasca orez
  • 1 lingura zahar
  • 2-3 linguri ulei
  • patrunjel verde
  • sare

Mod de preparare

Ceapa taiata marunt se pune sa fiarba cu apa rece. Dupa citeva clocote se adauga rosiile si se lasa sa fiarba bine. Se trece totul prin sita. Separat se inabusa orezul in ulei, se picura putina apa fierbinte si apoi se pune la fiert. Dupa ce a scazut apa si este aproape fiert, se toarna orezul in zeama de rosii strecurata si se fierbe bine. La urma se adauga zaharul si se serveste cu patrunjel verde tocat marunt, un pahar de zeama de rosii crude si ardei dati prin masina de carne impreuna cu frunze de telina, toate adaugate in ultimul moment pentru a revitaminiza ciorba.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Baigli

Baigli este o reteta ungureasca de cozonac cu o umplutura generoasa de nuca sau mac. Eu am facut reteta de la  o buna...

Baigli
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii