Ciorba de rosii cu carne de miel

Se curata si se spala carnea, apoi se pune la fiert in apa rece cu sare. Se inlatura spuma, atunci cand e aproape fiarta, se scoate si se taie in buc

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Un cap sau un picior de miel
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 4 morcovi
  • 2 radacini de patrunjel
  • 2 radacini de pastarnac
  • o telina mica
  • 1 kg rosii
  • o legatura de patrunjel
  • o legatura de leustean
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se curata si se spala carnea, apoi se pune la fiert in apa rece cu sare. Se inlatura spuma, atunci cand e aproape fiarta, se scoate si se taie in bucati de marime potrivita. Se pune din nou Ia fiert, impreuna cu morcovii, radacinile de patrunjel si cele de pastarnac, curatate spalate si taiate pe lung, in fasii subtiri. Se curata ceapa, se spala, se taie in bucati de doi-trei centimetri lungime, cu tot cu frunze, adaugandu-se in vas. Separat, se fierb in clocot doi litri de apa, apoi se ia vasul de pe foc si se introduc rosiile, lasandu-se timp de cinci minute sa se opareasca bine, dupa care se scot, se curata de coaja si se toaca marunt. Se pun in ciorba dupa ce se constata ca s-a fiert carnea atat cat trebuie. Se lasa cateva clocote si se potriveste gustul cu sare si piper. Dupa ce se ia oala de pe foc, se presara verdeata, tocata marunt.
Alte retete ciorba recomandate

Ciorba radauteana

Supa de rosii

Ciorba salata

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ciuperci prajite (Multicooker)

Cu poftele nu-i de gluma,,, da' asa bune ar fi fost niste ghebe!

Ciuperci prajite (Multicooker)
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca