Ciorba de varza cu afumatura

Ciorba de varza cu afumatura este o reteta de ciorba clasica, o ciorba in care varza si aroma de afumatura se potrivesc de minune.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • ½ varza noua proaspata
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • ½ telina
  • 500 gr afumatura (costita
  • scarita)
  • 500 ml zaravat
  • 1 l bors
  • 100 ml ulei
  • 1 leg. patrunjel

Mod de preparare

Ceapa tocata se caleste in ulei dupa care adaugam si morcovul dat pe razatoare. Afumatura se pune la fiert intr-o oala umpluta ¾ cu apa. Se ia mereu spuma. Cand afumatura este aproape fiarta adaugam telina data pe razatoare,varza taiata , legumele calite si zaravatul. Cand s-au fiert se adauga borsul si sare dupa gust. Lasam sa mai dea de 2-3 ori in clocot , stigem focul si punem patrunjelul tocat.

Functiile fierbere si prajire ale aparatului Philips Multicooker sunt ideale pentru a realiza mai usor aceasta ciorba.


Ciorba de varza cu afumatura se serveste calda.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...