Ciorba din carne de berbec

Se taie carnea bucati, se pune la fiert si se lasa sa dea in clocot. Se spumuieste, se acopera oala si se lasa sa fiarba pina cind se inmoaie carnea.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg carne de berbec
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 telina
  • verdeata tocata
  • 1 lingura de bulion
  • 1/2 l zeama de varza
  • sare
  • frunze de telina verde
  • 100 g taitei

Mod de preparare

Se taie carnea bucati, se pune la fiert si se lasa sa dea in clocot. Se spumuieste, se acopera oala si se lasa sa fiarba pina cind se inmoaie carnea.

Atunci se adauga zarzavatul si ceapa taiate fideluta, se mai lasa la foc mic inca jumatate de ora, dupa care se pun taiteii fierti separat si clatiti cu apa rece.

Se acreste ciorba cu zeama de varza clocotita, se pune verdeata tocata deasupra si se potriveste de sare. Se mai lasa sa fiarba zece minute, dupa care se ia oala de pe foc.

Mincarea se coloreaza cu o lingura de bulion de rosii. Se serveste calda.
Pofta buna!

Alte retete

recomandate:

Ciorba de curcan ca in Ardeal

Ciorba de fasole verde

Ciorba radauteana

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!