Ciorba din pipote de pui (a la grec)

Pentru ciorba din pipote de pui (a la grec) pipotele de pui se curata si se spala. Morcovii, telina, ceapa, patrunjelul radacina si pastarnacul se curata, se spala si se taie marunt.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • tacamuri de pui (gaturi
  • aripi
  • spinare) - 400 g
  • pipote de pui - 200 g
  • telina radacina - 100 g
  • morcovi - 100 g
  • ceapa - 100 g
  • pastarnac radacina - 100 g
  • patrunjel radacina - 100 g
  • marar verde - 1 legatura
  • smantana/iaurt - 100 g/200 g
  • oua - 3 galbenusuri
  • apa - 2 l
  • 2 cuburi MAGGI de gaina
  • sare de lamaie si sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru ciorba din pipote de pui (a la grec) pipotele de pui se curata si se spala. Morcovii, telina, ceapa, patrunjelul radacina si pastarnacul se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati, se spala si se fierbe. Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala sub jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Apa se fierbe impreuna cu pipotele de pui, se spumeaza, se adauga ceapa, morcovi, telina, pastarnac, patrunjel radacina si cuburile MAGGI. Cand pipotele de pui si legumele sunt fierte, se pun orez, iaurt (sau smantana) si se mai fierb cca 10 minute. Se adauga sare de lamaie, marar, sare si se mai fierb cca 5 minute.

Ciorba din pipote de pui (a la grec) se serveste fierbinte.


Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...