Ciorba din pipote de pui (a la grec)

Pentru ciorba din pipote de pui (a la grec) pipotele de pui se curata si se spala. Morcovii, telina, ceapa, patrunjelul radacina si pastarnacul se curata, se spala si se taie marunt.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • tacamuri de pui (gaturi
  • aripi
  • spinare) - 400 g
  • pipote de pui - 200 g
  • telina radacina - 100 g
  • morcovi - 100 g
  • ceapa - 100 g
  • pastarnac radacina - 100 g
  • patrunjel radacina - 100 g
  • marar verde - 1 legatura
  • smantana/iaurt - 100 g/200 g
  • oua - 3 galbenusuri
  • apa - 2 l
  • 2 cuburi MAGGI de gaina
  • sare de lamaie si sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru ciorba din pipote de pui (a la grec) pipotele de pui se curata si se spala. Morcovii, telina, ceapa, patrunjelul radacina si pastarnacul se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati, se spala si se fierbe. Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala sub jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Apa se fierbe impreuna cu pipotele de pui, se spumeaza, se adauga ceapa, morcovi, telina, pastarnac, patrunjel radacina si cuburile MAGGI. Cand pipotele de pui si legumele sunt fierte, se pun orez, iaurt (sau smantana) si se mai fierb cca 10 minute. Se adauga sare de lamaie, marar, sare si se mai fierb cca 5 minute.

Ciorba din pipote de pui (a la grec) se serveste fierbinte.


Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...