Ciorba radauteana

Va recomandam o ciorba foarte buna. Dreasa cu smantana este o delicatete. Inlocuieste cu succes ciorba de burta. Se procedeaza astfel: Am taiat car

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 gaina
  • Legume: ceapa
  • morcovi
  • patrunjel si telina
  • usturoi
  • Condimente: piper boabe
  • piper alb
  • sare
  • 1 kg smantana
  • 3 linguri de faina
  • otet

Mod de preparare

Va recomandam o ciorba foarte buna. Dreasa cu smantana este o delicatete. Inlocuieste cu succes ciorba de burta.

Se procedeaza astfel:

Am taiat carnea in bucati mai mici ca sa fiarba mai repede si am pus legumele adica ceapa, morcovi, patrunjel si telina.

Se taie legumele in bucati mai mari, se pune apa si se adauga sare pentru muraturi (eu am pus o lingura jumate).

Se da la fiert la foc portivit, lasand-o sa fiarba incet, cu rabdare, ciorba iese mai gustoasa.

Dupa ce am curat bine ciorba de spuma, am pus piper boabe si catei de usturoi (fiecare pune dupa gustul sau).

Dupa ce a fiert carnea, se strecoara ciorba printr-o sita cat mai deasa, ca sa fie cat mai limpede.

se curata carnea de pe oase, se indeparteaza pielita si se taie carnea in fasii.

Eu am taiat fasii doar o parte din carne,adica pulpele si pieptul.

Se pune intr-un castron mai mare 1kg de smantana cu 20% grasime si 3 linguri de faina. Se amesteca bine cu telul, adaugand din cand in cand, cate un polonic de ciorba.

Se toarna amestecul cu smantana in oala, se pune carnea si dam din nou ciorba la foc mic.

Se potriveste de sare si piper (se pune doar piper alb,deoarece ciorba trebuie sa ramana alba).

Se face mujdei de usturoi, se pune intr-o strecuratoare, care la randul ei este pusa pe un castron si se toarna cateva polonice de ciorba peste el.

Se toarna si amestecul acesta inapoi in oala si se lasa sa mai fiarba putin. Eu prefer sa pun usturoiul in farfurie.

Am adaugat 2 linguri de otet.
Se serveste cu ardei iuti,si fiecare isi potiveste dupa gust in farfurie usturoiul si otetul.

Pofta buna!

Reteta Ciorba radauteana a fost propusa de adriana marcela pe forum culinar.ro

Alte retete de ciorbe gasiti aici:

Ciorba cu dovlecei(DE POST),

CIORBA DE LEGUME CU ZEAMA DE VARZA,

Ciorba de primavara (de post)

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Cartofi Dauphinoise

Reteta by Jamie Oliver

Cartofi Dauphinoise
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii