Ciorba taraneasca de vita

Ciorba taraneasca de vita este delicioasa si plina de legume. Pentru ciorba taraneasca se taie carnea de vaca in bucati potrivite si se pune la fiert intr-o oala cu apa. Cand incepe sa fiarba, se ia spuma de doua trei ori.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 l apa
  • 1 l bors
  • 1 kg carne de vaca
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1/2 telina
  • 1 mana fasole tucara
  • 1/4 varza mica
  • 2 cartofi
  • 2 rosii
  • verdeata (marar
  • patrunjel
  • leustean)
  • sare.

Mod de preparare

Pentru ciorba taraneasca se taie carnea de vaca in bucati potrivite si se pune la fiert intr-o oala cu apa. Cand incepe sa fiarba, se ia spuma de doua trei ori. Se pune sare. Se adauga apoi tot zarzavatul taiat marunt, fasolea tucara taiata bucati si spre sfarsit varza, cartofii si rosiile, sau o lingura de bulion de rosii. Se lasa sa fiarba cat trebuie, fara sa se sfarame zarzavatul.
Separat se fierbe 1 l bors si se strecoara in oala in care fierbe zarzavatul. Se adauga frunze de leustean sau de tarhon, de patrunjel si de marar. Se gusta de sare, se potriveste de acru, se adauga la nevoie sare de lamaie dizolvata separat, in apa. Se lasa sa mai dea cateva clocote.


Ciorba taraneasca de vita se serveste calda.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...