Zama ardeleneasca de os afumat cu tarhon

Se pune scarita afumata la fiert si se spumuieste din cand in cand. Ceapa se taie marunt, iar morcovul, telina si patrunjelul se taie cubulete. Se pu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • scarita afumata
  • ceapa
  • morcovi
  • patrunjel
  • telina
  • orez
  • tarhon
  • galbenus de ou
  • smantana

Mod de preparare

Se pune scarita afumata la fiert si se spumuieste din cand in cand.

Ceapa se taie marunt, iar morcovul, telina si patrunjelul se taie cubulete.

Se pun toate la fiert peste scarita afumata cu putina sare.

Separat,eu pun la fiert jumatate de cana de orez 10 minute.

Dupa ce toate ingredientele sunt fierte,adaug orezul si las sa fiarba inca 20 de minute.

Dupa ce a fiert si orezul,adaug tarhonul.Se poate adauga si otet,daca o doriti mai acra.

La final,bateti smantana si galbenusul intr-un bol, diluati-le cu zeama calda si turnati-le in oala cu ciorba.
Pofta buna!

Reteta Zama ardeleneasca de os afumat cu tarhon a fost propusa de irene6 pe forum culinar.ro

Alte retete de ciorbe gasiti aici:

Ciorba radauteana,

Ciorba cu dovlecei(DE POST),

Ciorba de fasole uscata cu marar "Corcodusa"

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Tocanita de cartofi cu ciolan afumat ( la multicooker )

Pentru tocanite, programul stew de la multicooker este ideal : legumele raman intregi indiferent cat de bine fierte sunt,...

Tocanita de cartofi cu ciolan afumat ( la multicooker )
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii