Zama ardeleneasca de os afumat cu tarhon

Se pune scarita afumata la fiert si se spumuieste din cand in cand. Ceapa se taie marunt, iar morcovul, telina si patrunjelul se taie cubulete. Se pu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • scarita afumata
  • ceapa
  • morcovi
  • patrunjel
  • telina
  • orez
  • tarhon
  • galbenus de ou
  • smantana

Mod de preparare

Se pune scarita afumata la fiert si se spumuieste din cand in cand.

Ceapa se taie marunt, iar morcovul, telina si patrunjelul se taie cubulete.

Se pun toate la fiert peste scarita afumata cu putina sare.

Separat,eu pun la fiert jumatate de cana de orez 10 minute.

Dupa ce toate ingredientele sunt fierte,adaug orezul si las sa fiarba inca 20 de minute.

Dupa ce a fiert si orezul,adaug tarhonul.Se poate adauga si otet,daca o doriti mai acra.

La final,bateti smantana si galbenusul intr-un bol, diluati-le cu zeama calda si turnati-le in oala cu ciorba.
Pofta buna!

Reteta Zama ardeleneasca de os afumat cu tarhon a fost propusa de irene6 pe forum culinar.ro

Alte retete de ciorbe gasiti aici:

Ciorba radauteana,

Ciorba cu dovlecei(DE POST),

Ciorba de fasole uscata cu marar "Corcodusa"

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii