Ciorba de curcan cu legume

La noi in casa se maninca in fiecare zi ciorba sau supa. Aceasta ciorba o prepar mai des toamna pentru ca am la dispozitie multe legume proaspete.

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 bucati portionate carne de curcan
  • 1 ceapa
  • 1 bucata praz (10 cm.)
  • 1 morcov
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 felie telina (groasa de un deget)
  • 2 ardei grasi (rosu si verde)
  • 1 dovlecel
  • 2 cartofi
  • 2 buchetele de conopida
  • 1 lingurita rasa boia de ardei dulce
  • 250ml. pasta de rosii
  • 1 ou
  • 1 lamiie (zeama)
  • 1 legatura leustean verde
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Carnea se pune la fiert intr-o oala cu apa rece. Se ia spuma atunci cind e nevoie.

Cand carnea e fiarta pe jumatate, se adauga toate legumele, boiaua de ardei dulce si putina sare.

Cand legumele au fiert, se adauga pulpa de rosii.

Dupa zece minute se stinge focul si se adauga pe rind pastele spirale, oul batut, zeama de lamiie si leusteanul spalat si taiat marunt. Se potriveste de sare. Amestecam.

Se pune capacul si se lasa pe loc zece minute apoi se poate servi.

Pofta buna !

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...