Gazpacho andaluz - Reteta video

Gazpacho se poate bea, si atunci va fi nevoie sa-l faci mai lichid, sau se poate manca asemeni unei supe, moment in care va trebui sa adaugi mai putina apa si mai multa paine.

Portii
8
Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 rosii coapte
  • 1 castravete
  • 1 ardei gras verde
  • ½ ardei iute (optional)
  • 1 catel de usturoi
  • 60 ml ulei de masline extravirgin
  • putin otet alb sau balsamic
  • 5 felii paine proaspata sau uscata
  • apa rece
  • sare si piper dupa gust
  • Pentru decor:
  • 1 ou fiert

Mod de preparare

Taie rosiile, castravetele si ardeiul gras cuburi si pune-le pe toate intr-un blender incapator.

Scoate semintele din ardeiul iute si adauga-l deasupra impreuna cu usturoiul.

Pune painea, uleiul de masline, otetul si apa rece peste restul ingredientelor.

Blendeaza pana vei obtine o compozitie omogena.

Trece apoi toata compozitia printr-o sita.

Potriveste de sare si piper si lasa-l la rece cateva ore.

Pentru decor eu am ales sa folosesc putin ou fiert. Este strict optional.

Savureaza aceasta supa indiferent de anotimp. Este fresh si foarte usor de facut .

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...