Supa crema belgiana

Ceapa verde, prazul se curata si se spala, se taie marunt si se calesc in unt, partile verzi se pun deoparte. Se adau

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 buc praz de vreo 12 cm
  • 3 dkg unt
  • 1 litru supa de pui strecurata
  • 3-4 cartofi mai mici
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 dl smantana
  • 1dl frisca
  • sare
  • 1 varf de cutit piper
  • 1 varf de cutit boia de ardei dulce
  • (oua fierte tari
  • dupa gust)

Mod de preparare

Ceapa verde, prazul se curata si se spala, se taie marunt si se calesc in unt, partile verzi se pun deoparte. Se adauga supa si se pune la fiert. Între timp se curata cartofii, se spala, se taie cubulete si se adauga la supa. Se presara patrunjelul verde si se fierbe la foc mic cam 25 de minute. Se lasa sa se raceasca, se adauga treptat smantana si frisca, se amesteca cu mixerul. Se condimenteaza cu sare si piper, apoi se pune la racit in frigider.
Se prajesc un pic verdeturile cepei si prazului, se pune boia de ardei si se pune deasupra supei in fiecare farfurie.

Alte retete ciorba recomandate

Ciorba radauteana

Supa de rosii

Ciorba dovlecei

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Piftii (racituri) cu carne de pui

Piftii (racituri) cu carne de pui
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca