Supa-crema cu cartofi si praz

Se curata si se spala prazul, apoi se toaca marunt si se caleste 10 minute in putin unt. Dupa ce s-a inmuiat se adauga supa de pui. Separat, se curat

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 gr cartofi
  • 300 gr praz
  • 500 ml supa de pui
  • 100 ml smantana
  • 70 gr unt
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se curata si se spala prazul, apoi se toaca marunt si se caleste 10 minute in putin unt. Dupa ce s-a inmuiat se adauga supa de pui. Separat, se curata cartofii, se spala si se taie cubulete. Se adauga peste praz si se mai fierb inca 40 de minute langa acesta. Se paseaza apoi printr-o sita si se adauga peste ei din supa in care au fiert. Se pune crema din nou la fiert, la foc mic, se adauga smantana si untul ramas, sare si piperul, dupa care se mai lasa pe foc 4-5 minute.


Se serveste fierbinte cu crutoane de paine prajita si ou fiert tare, dat pe razatoare si presarat deasupra.

Alte retete culinare:

Ciorba radauteana Mancare de mazare Supa de galuste

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Piersicuțe dulci – fursecuri fragede și aromate

Pentru seria prăjituri pentru sărbători, ce te duc cu gândul la casa părintească, am răsfoit caietul de rețete,...

Piersicuțe dulci – fursecuri fragede și aromate
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise