Supa-crema de cartofi cu legume

Pentru supa-crema de cartofi cu legume se pun la fiert cartofii impreuna cu zarzavaturile in apa rece sau calda cu sare. Cand s-au inmuiat bine, se dau prin sita.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g cartofi
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 pastirnac
  • 1 telina
  • sare
  • 1 lingura unt (1 galbenus)
  • 1 legatura patrunjel verde
  • cuburi de franzela prajita
  • 1
  • 5 l apa

Mod de preparare

Pentru supa-crema de cartofi cu legume se pun la fiert cartofii impreuna cu zarzavaturile in apa rece sau calda cu sare. Cand s-au inmuiat bine, se dau prin sita (se pot da prin sita numai cartofii fara zarzavat). Se adauga patrunjelul tocat.


Se serveste batuta cu un galbenus de ou sau cu bucatele de unt puse in farfurie. Se toarna supa fierbinte peste cuburile de franzela prajite.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...