Supa crema de castane cu stafide

Stafidele se tin in rom pana ce se inmoaie bine. Din lapte se ia un polonic si se amesteca cu praful de budinca si cu zaharul. Laptele ramas se fierbe

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 g stafide
  • 50 ml rom
  • 250 g piure dulce de castane
  • 800 ml lapte
  • 1 pachet praf de budinca de vanilie
  • 3 linguri zahar
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 3 linguri miere

Mod de preparare

Stafidele se tin in rom pana ce se inmoaie bine. Din lapte se ia un polonic si se amesteca cu praful de budinca si cu zaharul. Laptele ramas se fierbe si, amestecand continuu, se toarna in el budinca dizolvata. Se adauga piureul de castane si se fierbe 1-2 minute. Se ia de pe foc, se pune zaharul vanilat si se bate bine cu mixerul pana ce devine spumos. Se amesteca si stafidele tinute in rom.
Se poate servi rece sau cald, stropit pe deasupra cu picaturi de miere sau cu sirop de artar.

Alte retete ciorba recomandate

Supa de rosii

Ciorba radauteana

Ciorba fasole pastai

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...