Supa crema de castane cu stafide

Stafidele se tin in rom pana ce se inmoaie bine. Din lapte se ia un polonic si se amesteca cu praful de budinca si cu zaharul. Laptele ramas se fierbe

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 g stafide
  • 50 ml rom
  • 250 g piure dulce de castane
  • 800 ml lapte
  • 1 pachet praf de budinca de vanilie
  • 3 linguri zahar
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 3 linguri miere

Mod de preparare

Stafidele se tin in rom pana ce se inmoaie bine. Din lapte se ia un polonic si se amesteca cu praful de budinca si cu zaharul. Laptele ramas se fierbe si, amestecand continuu, se toarna in el budinca dizolvata. Se adauga piureul de castane si se fierbe 1-2 minute. Se ia de pe foc, se pune zaharul vanilat si se bate bine cu mixerul pana ce devine spumos. Se amesteca si stafidele tinute in rom.
Se poate servi rece sau cald, stropit pe deasupra cu picaturi de miere sau cu sirop de artar.

Alte retete ciorba recomandate

Supa de rosii

Ciorba radauteana

Ciorba fasole pastai

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa