Supa crema de ceapa

Ceapa uscata, ceapa verde si usturoiul se curata, ceapa uscata si usturoiul se toaca marunt, iar ceapa verde se taie rondele, pastrand si partea verd

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • O ceapa uscata mijlocie
  • doua legaturi de ceapa verde
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri de ulei
  • 2 cuburi de supa
  • 50 ml. lapte
  • 3 linguri fulgi de cartofi
  • 20 ml. frisca pentru gatit
  • sare
  • piper alb
  • nucsoara
  • 12-150 grame cascaval marmorat
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Ceapa uscata, ceapa verde si usturoiul se curata, ceapa uscata si usturoiul se toaca marunt, iar ceapa verde se taie rondele, pastrand si partea verde. Se calesc in ulei fierbinte, se presara si cuburile de supa, se toarna laptele si ½ litru apa, apoi se fierbe sub capac, la foc mic (25-30 minute). Luam jos supa, amestecam in ea fulgii de cartofi, lasam un minut sa se odihneasca, apoi zdrobim totul cu mixerul vertical. Adaugam frisca pentru gatit, sarea, piperul alb si putina nucsoara proaspat razuita, dupa care o punem din nou pe gaz si mai dam intr-un clocot. Cascavalul marmorat il zdrobim in bucati mici, ceam mai mare parte o amestecam in supa, restul se se presara in farfurii la servire. Se adauga si patrunjelul verde tocat marunt si se poate servi cu crutoane sau galuste.
Alte retete recomandate:

Supa crema de spanac

Ciorba de pui a la grec

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftelute de cartof cu costita si muschiulet afumat

Aseara am urmarit ''Secrete de bucatar'' pe TV.Paprika,prezenta retea asta de chiftelute de cartof fara faina.Asa ca m-am pus...

Chiftelute de cartof cu costita si muschiulet afumat
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca