Ceapa uscata, ceapa verde si usturoiul se curata, ceapa uscata si usturoiul se toaca marunt, iar ceapa verde se taie rondele, pastrand si partea verd
Ceapa uscata, ceapa verde si usturoiul se curata, ceapa uscata si usturoiul se toaca marunt, iar ceapa verde se taie rondele, pastrand si partea verde. Se calesc in ulei fierbinte, se presara si cuburile de supa, se toarna laptele si ½ litru apa, apoi se fierbe sub capac, la foc mic (25-30 minute). Luam jos supa, amestecam in ea fulgii de cartofi, lasam un minut sa se odihneasca, apoi zdrobim totul cu mixerul vertical. Adaugam frisca pentru gatit, sarea, piperul alb si putina nucsoara proaspat razuita, dupa care o punem din nou pe gaz si mai dam intr-un clocot. Cascavalul marmorat il zdrobim in bucati mici, ceam mai mare parte o amestecam in supa, restul se se presara in farfurii la servire. Se adauga si patrunjelul verde tocat marunt si se poate servi cu crutoane sau galuste.
Alte retete recomandate:
Supa crema de spanac
Ciorba de pui a la grec
Este prima oara cand pregatesc o supa atata de diferita fata de ce consum eu. De obicei, pregatesc supa de pui, de rosii, de...
Supa mexicana de rosiiGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa