Supa crema de conopida cu patrunjel si smantana

Pentru supa crema de conopida cu patrunjel si smantana se curata conopida de frunze si se lasa 10 min. in apa sarata, ca sa iasa eventualii viermisori.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • conopida (1 buc.)
  • unt (100 gr.)
  • faina (1 lingura)
  • oua (2 buc.)
  • smantana (2 linguri)
  • sare
  • apa (2 l)
  • patrunjel.

Mod de preparare

Pentru supa crema de conopida cu patrunjel si smantana se curata conopida de frunze si se lasa 10 min. in apa sarata, ca sa iasa eventualii viermisori. Se pune conopida intro oala cu apa rece si sare la foc potrivit. Cand a fiert, se scoate pe o strecuratoare si se rup cateva buchetele, care se aseaza pe o farfurie si care vor servi drept garnitura cand supa va fi gata. Se topeste untul intr-un vas, se presara faina, apoi se adauga zeama in care a fiert conopida. Dupa cateva clocote, se amesteca cu restul de zeama si cu conopida care a fost trecuta prin sita. Se lasa sa mai fiarba 15-20 min. la foc domol. Dupa ce a fiert, se drege cu un ou si cu smantana. Se adauga in supa buchetelele de conopida care au fost oprite si patrunjel tocat fin.


Se serveste la masa cu pateuri sau crochete din aluat.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...