Supa crema de gris

Din legumele curatate, spalate si maruntite se prepara o supa de legume. Dupa ce a fiert, aceasta se strecoara, se indeparteaza legumele si se adaug

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 jumatate telina
  • 1 ceapa
  • 1 jumatate ceasca lapte
  • 1 cescuta gris
  • 1 ou
  • smantana
  • 50 gr unt
  • 2
  • 5 l apa

Mod de preparare

Din legumele curatate, spalate si maruntite se prepara o supa de legume. Dupa ce a fiert, aceasta se strecoara, se indeparteaza legumele si se adauga grisul in ploaie in zeama. Se amesteca incontinuu si se lasa la fiert intre 15 si 20 de minute. Se amesteca apoi laptele cu untul, smantana si oul batut si se adauga compozitia in supa. Se lasa sa mai dea de cateva ori in clocot, dupa care se ia de pe foc.


Se serveste calda, optional cu galuste din gris.

Alte retete culinare:

Supa de praz

Ciorba de fasole verde

Supa de rosii cu galuste

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii