Supa crema de legume

Morcovul, patrunjelul si telina se curata si se maruntesc. Se pun apoi la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert, se scot si se pun in locul lor, in

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 cartofi
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1 telina mica
  • 1 fir de praz
  • sare
  • 1 ou
  • 1 jumatate pahar smantana
  • 1 lingura cu unt
  • 2 I apa

Mod de preparare

Morcovul, patrunjelul si telina se curata si se maruntesc. Se pun apoi la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert, se scot si se pun in locul lor, in vas, cartofii taiati in sferturi si prazul taiat feliute subtiri. Cand au fiert toate legumele se scot din apa si se trec prin sita, iar in acelasi timp se subtiaza cu zeama in care au fiert. Oul batut se amesteca impreuna cu untul si se adauga in supa.


Aceasta supa se serveste cu crutoane de paine rumenite in cuptor.

Alte retete:

Supa de rosii Ciorba radauteana Supa de galuste

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...