Supa crema de linte cu chipsuri din fulgi de mei

O supa cu ingrediente simple dar sanatoase!

Portii
2
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • O cescuta de linte rosie
  • un morcov
  • o radacina de patrunjel
  • o radacina de pastarnac
  • o ceapa rosie
  • un strop de ulei de masline
  • 4-5 cartofi
  • potrivit de mari
  • un ou
  • o lingurita de amestec de condimente uscate(cimbrisor
  • maghiran
  • oregano
  • dafin
  • piper)
  • 3-4 linguri de fulgi de mei
  • un praf de boia dulce sau iute
  • dupa preferinta
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Lintea rosie se pune la fiert in 500 ml apa cu un praf de sare si legumele curatate si taiate marunt.Cand sunt fierte le scurgem de zeama,adaugam ulei de masline si le blenduim,adaugand zeama in care au fiert,turnata cate puti,pana ajunge la consistenta dorita.Se lasa sa se racoreasca ,timp in care pregatim chipsurile amestecand oul cu fulgii de mei.Cand fulgii absorb tot oul batut adaugam sare,piper, o picatura de ulei de masline si condimentul uscat.Mai lasam 5 minute amestecand cu o lingura pana fulgii de mei trag totul,ramanand fara pic de zeama.Se intinde pe o hartie de copt cu un sucitor(deasupra acoperim cu alta hartie evitand lipirea de sucitor )si dam la cuptor sa se rumeneasca frumos.Scoatem tava din cuptor si ajutandu-ne de o forma decupam chipsurile in forma dorita ,cat timp stratul este cald.Servim supa crema cu aceste delicioase chipsuri,deasupra presarata cu boia dupa preferinta noastra,dulce sau iute..

Pofta buna!

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...