Supa crema de morcovi

Ati incercat vreodata supa crema de morcovi? Ei, va asigur eu ca este extraordinar de buna si cu siguranta va fi si pe placul celor mici.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 lingura ulei de floarea soarelui
  • 1 ceapa mica
  • 250 gr morcovi
  • 1 telina mica
  • vegeta naturala
  • sare, piper, dupa gust
  • 1 lingurita smantana, pt decor (optional)
  • 1 lingurita unt
  • apa (1,5 l)

Mod de preparare

Cu aceasta reteta doresc sa particip la concursul Castiga timp - testeaza produse Philips, care a inceput deja pe data de 22.04. Ma bucur tare mult ca am reusit si eu sa aflu la timp de aceasta campanie, mai ales ca am mare nevoie de un astfel de produs pt. testat. Trebuie sa recunosc ca pana acum am avut un robot de bucatarie de care am fost foarte multumita, dar care a cedat de curand. Din pacate, timpul meu liber este, practic inexistent, eu tot alergand intre serviciu, casa si navete, iar oboseala si criza de timp si-au facut simtita prezenta. Practic, aceste produse Philips sunt o minune la casa omului, pt. ca injumatatesc timpul petrecut la prepaparea retetelor, iar eu as putea sa ma ocup de multele treburi ramase in urma.

Mod de preparare:
Eu nu prea sunt adepta calirii cepei in ulei (desi am vazut ca procedeul este foarte raspandit), in primul rand pt. ca bietul meu ficat nu rezista la asa un tratament; asadar, modul meu de gatire al mancarurilor este mult mai simplu, adica pun totul direct la fiert (in cazul de fata--legumele taiate cuburi, vegeta si lingura de ulei). Dupa ce legumele s-au inmuiat destul, am luat oala de pe foc, am lasat sa se racoreasca putin, apoi am pasat supa in blender, pana a capatat o consistenta foarte fina. Am adaugat lingurita de unt si am potrivit de sare si piper. Am servit calda, cu putina smantana si crutoane.
Enjoy!


Supa crema de morcovi se serveste calda, ca fel principal, sau rece, ca aperitiv (servita in pahare si decorata cu frunze de morcov). Pt. o varianta mai dietetica / vegana / de post, renuntati la unt si adaugati ulei vegetal presat la rece, si la smantana.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta de mamaliguta cu branza

Sa iubeasca oare cineva atat de mult aceasta combinatie incat sa-i dedice retete intregi? Daaaa...asta-s eu...si nu ma schimb...

Tarta de mamaliguta cu branza
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca