Supa crema de morcovi cu ceapa

Pentru supa crema de morcovi cu ceapa se curata carotele si ceapa, se spala si se pun cu apa la fiert. Dupa ce au fiert foarte bine, se strecoara zeama.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • morcov (1/2 kg.)
  • ceapa (2 buc.)
  • apa (2 l)
  • oua (1 buc.)
  • sare
  • unt (100 gr.)
  • faina (1-1 1/2 lingura)
  • lapte (1/2 pahar).

Mod de preparare

Pentru supa crema de morcovi cu ceapa se curata carotele si ceapa, se spala si se pun cu apa la fiert. Dupa ce au fiert foarte bine, se strecoara zeama, iar carotele si ceapa se trec prin sita. Se pun 3/4 din cantitatea de unt in oala in care au fiert carotele, se adauga faina, se amesteca putin si se toarna apoi pireul de carote. Se subtiaza cu zeama in care au fiert si cu laptele. Se potriveste de sare si se mai lasa pe foc sa dea in clocot. Cine doreste poate servi aceasta supa dreasa cu un galbenus de ou si cu smantana.


La masa se adauga restul de unt si verdeata.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Gogosi glazurate cu ciocolata

Cele mai pufoase si delicioase gogosi! :) Reteta de aluat pentru gogosi am luat-o de la Rocsi. Am facut mici modificari pe...

Gogosi glazurate cu ciocolata
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii