Supa crema de morcovi cu sofran

Impart astazi cu voi o reteta sublima de supa crema. Este cea mai fina si catifelata supa pe care am facut-o eu… si nu am facut putine. Banuiesc ca asta se datoreaza morcovului. Pe langa asta avem si beneficii nutritionale consumand aceasta supa: beta caroten, acid folic, vitamina K, calciu. Retete dietetice

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aproximativ 2-2,5 l supa de pui sau de legume (eu am folosit supa de pui)
  • 800 gr morcovi tineri de gradina
  • 1 ardei capia
  • 2 cartofi albi
  • 1 ceapa rosie
  • 2 linguri unt aromatizat (busuioc, patrunjel, usturoi, chivas)
  • 1 lingura ulei de masline
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 2 prafuri de sofran
  • Sare si piper proaspat rasnit dupa gust

Mod de preparare

In primul rand facem un stock sau o supa de pui, asta e lege pentru orice supa crema urmeaza sa faceti. Acest sfat l-am primit si eu la randul meu, fapt pentru care il transmit mai departe.

Am avut un pui intreg, am transat puiul, am inlaturat pieptul, aripile si pulpele. Am pus intr-o oala, apa, puiul, morcovii si ardeiul capia. Eu am folosit o oala sub presiune pentru a scurta timpul. Dupa 40 minute, supa a fost gata. Am strecurat-o printr-o sita deasa cu tifon.

Intr-o oala am pus untul si uleiul. Cand s-a incins, am adaugat ceapa taiata marunt si am lasat sa se caleasca. Am adaugat peste ceapa cartofii curatati si taiati cubulete, supa clara de pui si morcovii fierti in supa. Am pus capac si am lasat la fiert pana cartofii au fost bine patrunsi. In tot acest timp, cat supa a fiert, am pus sofranul intr-un bol cu putina apa calda. Nu folosim mult sofran, doar atat cat luam de doua ori intre doua degete…

Dupa ce cartofii au fiert, dam oala deoparte si cu un blender vertical, pasam bine legumele, pana obtinem o consistenta cremoasa. Adaugam smantana pentru gatit, sofranul cu tot cu apa, sare si piper. Punem oala pe foc, lasam sa dea in clocot, neaparat gustam si asezonam dupa propriul gust. Serviti cu crutoane daca va plac, baietii mei le adora…sa va fie de folos!!!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa cu creveti si mazare verde la slow cooker Crock Pot

 O ciorba delicata si cu gust deosebit, chiar si pentru cei mai mari mofturosi. Crock Pot m-a ajutat sa o prepar fara sa...

Supa cu creveti si mazare verde la slow cooker Crock Pot
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca