Supa crema de sfecla rosie

Supa crema de sfecla rosie este o reteta simpla de post. Pentru aceasta reteta de supa avem nevoie de urmatoarele ingrediente: sfecla, telina, ceapa ulei, sare

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 sfecla rosie
  • 1 telina radacina
  • 1 ceapa
  • 4 linguri ulei
  • 600 ml apa
  • nucsoara
  • sare
  • zeama de lamaie.

Mod de preparare

Tocam marunt ceapa si o inabusim in 4 linguri de apa si ulei. Adaugam apoi sfecla si telina tocate marunt, curatate si spalate in prealabil. Se soteaza 3-4 minute, se stinge totul cu apa si se lasa sa fiarba 20-25 minute.

Cu ajutorul unui blender pasam legumele pana obtinem o supa cremoasa de telina. Se potriveste gustul cu sare, nucsoara si zeama de lamaie. Se serveste cu crutoane de paine si topping de smantana -daca nu e post.


Particip la concursul „ Bucate romanesti pentru zile cand postesti!” si pe Facebook am nickname-ul Pica Flori.

Sursa acestei retete este blogul truedelights

Alte supe recomandate

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!