Supa de cartofi

Curata si spala 250 g de cartofi si taie-i cubulete de 1,5 cm. Taie felii 50 g de morcovi si 50 g de radacina de patrunjel curatata in prealabil. Toa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g cartofi
  • 50 g morcovi
  • 50 g radacina de patrunjel
  • ceapa rosie
  • sare
  • un sfert de lingurita chimen
  • 1 lingura ulei
  • un sfert de lingurita boia dulce
  • piper macinat
  • 1
  • 3 l apa
  • 1 legatura mica de patrunjel
  • 1 frunza de telina
  • 1 ardei
  • 1 rosie

Mod de preparare

Curata si spala 250 g de cartofi si taie-i cubulete de 1,5 cm. Taie felii 50 g de morcovi si 50 g de radacina de patrunjel curatata in prealabil. Toaca o ceapa rosie mica, adauga putina sare, un sfert de lingurita de chimen si inabuse ceapa intr-o lingura de ulei, pana devine sticloasa. Adauga legumele, iar putin mai tarziu cartofii si inabuse totul cateva minute. Adauga 1 jumatate de lingurita de boia dulce, putin piper macinat si toarna 1,3 l de apa. Spala si rasuceste 1 legatura mica de patrunjel si o frunza de telina, leaga-le cu ata alba, dupa care adauga-le impreuna cu un ardei si o rosie mai mica in supa. Presara 1 lingurita de sare si fierbe supa sub capac timp de 20 de minute. Iarna trebuie sa fierbi mai mult legumele, asadar adauga cartofii cu 5 minute mai tarziu. Cand e gata, scoate ardeiul, rosia si patrunjelul pe o farfurie si inainte de a le arunca, preseaza-le cu o lingura pana obtii putin suc.

Daca in supa adaugi 200 g de varza alba spalata si taiata, obtii o delicioasa Supa de varza. In acest caz nu trebuie sa adaugi morcovi sau radacina de patrunjel si cartofii se adauga la varza inabusita si pe jumatate fiarta. In acest fel poti prepara si supa din cartof dulce.

Mod de servire: O poti servi calda cu taietei. Pastreaz-o la frigider. Adauga taieteii in supa doar inainte de servire, fiindca daca le fierbi in prealabil se vor umfla si se vor inmuia.
Alte supe recomandate

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Pui, cu legume la gratar

Ideea de legume la gratar am luat-o de la Bucatarul Maniac - Cristian Borod si tare mi-a placut, cu deosebirea ca el a...

Pui, cu legume la gratar
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa