Supa de cartofi simpla (dietetica)

Se pun la fiert morcovii, telina, patrunjelul, ceapa si pastirnacul taiate in patru, intr-o oala cu 1,5 l apa clocotita si sare. Cind sint aproape fie

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 buc. cartofi mari
  • 2 buc. morcovi
  • 1 buc. telina
  • 1 buc. radacina patrunjel
  • 1 buc. pastirnac
  • 1 buc. ceapa
  • sare
  • verdeata
  • o ceasca smintina
  • 1 galbenus
  • optional un pumn de taitei sau cuburi de piine alba prajita
  • 1 1/2 l. apa

Mod de preparare

Se pun la fiert morcovii, telina, patrunjelul, ceapa si pastirnacul taiate in patru, intr-o oala cu 1,5 l apa clocotita si sare. Cind sint aproape fierte, se adauga cartofii taiati sferturi. Separat, se amesteca smintina cu galbenusul in castronul in care se serveste supa. Cind cartofii sint fierti, se bate supa fierbinte cu cite o lingura din smintina preparata. La urma, se adauga verdeata tocata marunt.
In loc de smintina se pot fierbe in supa taitei sau se serveste cu cuburi de piine alba prajita

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...