Se taie felii 200 g de ciuperci sau cozi de ciuperci comestibile. O ceapa mica se taie marunt, se sareaza putin si se caleste intr-o lingura de ulei a
Se taie felii 200 g de ciuperci sau cozi de ciuperci comestibile. O ceapa mica se taie marunt, se sareaza putin si se caleste intr-o lingura de ulei alimentar. Se adauga ciupercile, se calesc cateva minute, dupa aceea se sting cu 1,2 l apa. Se pune o l.c. de sare si se lasa sa fiarba incet 10 minute pana se inmoaie ciupercile. Pe parcurs, la o lingura de faina se adauga atata ulei cat cuprinde si se prepara un rantas spumos, la foc iute. O legatura mica de patrunjel se toaca marunt si se presara peste rantas, se amesteca apoi se ia de pe foc si se adauga boia, dupa gust. Se lasa sa se raceasca putin, apoi se stinge cu apa, se mesteca mereu pana se ingroasa ca o frisca. Rantasul se toarna incet in supa, se adauga 1 l.c. de Vegeta si se lasa sa mai fiarba cateva minute. Cand este gata, se serveste cu galuste. Daca se lasa si pentru a doua zi, nu se pun galustele in supa pentru ca se umfla si se inmoaie. Supa de ciuperci se mai poate imbogati cu orez. In acest caz, orezul spalat (20 g, 1 lingura) se adauga inainte de a stinge rantasul .
Alte retete ciorba recomandate
Ciorba radauteana
Supa de rosii
Ciorba cartofi
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii