Supa de ciuperci sau bureti

Pentru Supa de ciuperci sau bureti ciupercile se curata, se spala in mai multe ape si se taie lame. Morcovii se curata, se spala si se taie rondele.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • ciuperci/bureti - 700 g
  • morcovi - 150 g
  • untura - 50 g
  • faina - 40 g
  • ceapa - 50 g
  • marar - 1 legatura
  • smantana - 100 g
  • 2 cuburi MAGGI de ciuperci
  • patrunjel radacina - 100 g
  • sare si piper

Mod de preparare

Pentru Supa de ciuperci sau bureti ciupercile se curata, se spala in mai multe ape si se taie lame. Morcovii se curata, se spala si se taie rondele. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Mararul se curata, se spala si se taie marunt. Patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie marunt. Morcovul, patrunjelul radacina si buretii se pun in 2 l apa clocotita cu sare si cuburile MAGGI. intr-o tigaie se topeste untura; cand s-a incins, se adauga faina si se prajeste putin. Se adauga ceapa si dupa 1-2 minute se stinge cu putina apa. Se lasa sa fiarba 5 minute. Se adauga la supa si, dupa 5 minute, se ia de pe foc. Se adauga smantana. Este de preferat ca faina sa fie inlocuita de galbenus de oua si smantana.

Supa de ciuperci sau bureti se serveste fierbinte, cu marar verde deasupra.


Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...