Supa de dovlecei cu gris

Dovleceii, curatati, bine spalati se taie felii subtiri si se fierb in apa pina se moaie. Se trec prin sita subtiind cu zeama in care au fiert. Se pun

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 litru apa
  • 1/2 l lapte
  • 4 buc. dovlecei (nu prea mari)
  • 2 linguri rase de gris
  • 2 lingurite unt
  • 2 lingurite marar tocat
  • sare
  • 4 linguri smintina

Mod de preparare

Dovleceii, curatati, bine spalati se taie felii subtiri si se fierb in apa pina se moaie. Se trec prin sita subtiind cu zeama in care au fiert. Se pun din nou la foc si se adauga laptele, sarea, untul si grisul turnat in ploaie. Se amesteca cu lingura si se lasa sa dea 2-3 clocote, apoi se adauga mararul.
Se serveste cu smintina

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...