Supa de fasole

Alege si spala 170 g de fasole si pune-i in 1,4 l de apa. Daca e vorba de fasole veche foloseste 1,5 l de apa. Ziua urmatoare adauga o ceapa rosie mi

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 170 g fasole
  • 1
  • 4 l apa
  • 1 ceapa rosie
  • 1 lingurita sare
  • 1 legatura de patrunjel
  • 50 g morcovi
  • 50 g radacina de patrunjel
  • 1 lingura faina
  • ulei
  • o jumatate de lingurita boia dulce

Mod de preparare

Alege si spala 170 g de fasole si pune-i in 1,4 l de apa. Daca e vorba de fasole veche foloseste 1,5 l de apa. Ziua urmatoare adauga o ceapa rosie mica si 1 lingurita de sare. Spala si toaca marunt frunzele de sus dintr-o legatura mica de patrunjel, dupa care pune-o deoparte. Infasureaza 2 catei de usturoi in partea ramasa si leag-o cu ata alba, dupa care o poti pune in supa. Fierbe supa 45 de minute, pana fasolea devine moale. Curata si taie 50 g de morcovi si 50 g de radacina de patrunjel si dupa aproximativ 15 minute pune-le in supa. Daca nu ai acasa morcovi si radacina de patrunjel, poti adauga 1 lingurita de vegeta. Adauga o cantitate suficienta de ulei la 1 lingura de faina si prepara rantasul la foc iute. Adauga frunzele de patrunjel tocate in prealabil, ia-l de pe foc, dupa care adauga o jumatate de lingurita de boia dulce. Lasa-l sa se raceasca si in timp ce amesteci continuu, adauga putina apa rece, pana devine dens. Pune-l in supa si fierbe-o inca 5 minute. Cand este gata scoate patrunjelul legat si ceapa rosie. Iarna poti folosi 1 lingurita de patrunjel uscat. Poti prepara supa si cu fasole alba.

Alte retete recomandate

Dovlecei umpluti

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...