Supa de fasole verde cu usturoi

Pentru supa de fasole verde cu usturoi fasolea se curata, se spala si se taie bucati. Slanina se taie marunt. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • fasole verde - 700 g
  • slanina afumata - 100 g
  • ceapa - 100 g
  • patrunjel - 1 legatura
  • frunze de telina - 2-3 frunze
  • smantana - 100 g
  • usturoi - 3-4 catei
  • rosii - 200 g
  • faina - 40 g
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru supa de fasole verde cu usturoi fasolea se curata, se spala si se taie bucati. Slanina se taie marunt. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Patrunjelul, telina se spala si se taie marunt. Rosiile se spala si se taie felii. Usturoiul se curata si se taie marunt. Fasolea se fierbe cu sare in 2 l apa clocotita. Slanina se prajeste si se pune la fasole (in timp ce fierbe). In untura ramasa se adauga faina, se prajeste putin, apoi se pun ceapa, telina si patrunjelul. Se stinge cu apa. Se pun rosiile si, dupa ce au clocotit, se adauga peste fasole. Se fierb impreuna 10 minute, dupa care se dau la o parte de pe foc. Se adauga usturoiul si smantana. Supa de fasole verde cu usturoi se serveste fierbinte, cu patrunjel verde deasupra.


Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...