Supa de legume cu macaroane si costita afumata

Pentru supa de legume cu macaroane si costita afumata se curata zarzavatul, se spala, apoi se taie marunt si se caleste in grasime.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • morcov (3 buc.)
  • telina (1 buc.)
  • ceapa (2 buc.)
  • varza (2-3 foi)
  • rosii (2-3 buc.)
  • mazare (100-150 gr.)
  • sare
  • piper
  • apa (2 l)
  • untdelemn (70-80 gr.)
  • costita afumata (100-150 gr.)
  • usturoi (2-3 catei)
  • cascaval (100 gr.)
  • macaroane (40-50 gr.).

Mod de preparare

Pentru supa de legume cu macaroane si costita afumata se curata zarzavatul, se spala, apoi se taie marunt si se caleste in grasime. Se adauga apa fierbinte sau, daca se poate, zeama de carne, si se lasa sa se fiarba la foc potrivit impreuna cu bucata de costita. Cand totul este bine fiert, se scoate costita si se taie patratele; macaroanele, care au fost fierte separat, se taie in bucatele si se introduc in supa odata cu mazarea si costita. Dupa cateva clocote, se adauga rosiile curatate si taiate felii sau bulionul. Cand supa este fiarta se potriveste gustul cu usturoi pisat si sare.


La masa se serveste cu cascaval ras pe deasupra.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...