Supa de linte

Lintea se alege in ajun si se pune sa se inmoaie in apa rece. A doua zi, se taie slanina cubulete. Se curata ceapa, se taie marunt. Se spala zarzav

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g linte
  • 50 g slanina (afumata)
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 200 g zarzavat de supa
  • 1 praz
  • 200 g cartofi
  • 3 cuisoare
  • 20 buc. boabe piper
  • 1 foaie de dafin
  • 200 ml smantana
  • 2 linguri faina de orez
  • 8 buc. cremvursti

Mod de preparare

Lintea se alege in ajun si se pune sa se inmoaie in apa rece.

A doua zi, se taie slanina cubulete. Se curata ceapa, se taie marunt. Se spala zarzavatul de supa, se curata prazul de coaja si totul se taie rondele. Se curata cartofii, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cat sa-i acopere / sa nu-si schimbe culoarea.

Usturoiul, cuisoarele si piperul boabe se inchid in ouletul de preparat ceai si se agata pe marginea oalei.

Slanina se prajeste, se rumeneste sa fie crocanta si bucatile prajite se scot pe un prosop de bucatarie din hartie absorbanta. In grasimea ramasa se caleste ceapa, se adauga zarzavatul si prazul si se prajesc putin la foc iute.

Se adauga lintea, cartofii, foaia de dafin, ouletul de ceai cu mirodenii si atata apa rece ca sa fie bine acoperita.

Se fierbe cu capac, la foc mic. Sarea se pune la sfarsit (30 de minute).

Cand lintea si zarzavaturile s-au inmuiat, se scoate foaia de dafin si dispozitivul cu mirodenii. Se drege cu compozitia din smantana si faina(de orez) care se omogenizeaza cu zeama de supa ca sa nu ramana cocoloase, se toarna in supa si se mai lasa la fiert potrivit inca 5 minute.

Se spala crenvurstii si se fierb 3 – 4 minute in supa clocotinda.

Apoi se adauga sarea si se incorporeaza usor bucatelele de slanina.

La servire, se ofera smantana intr-un bol.

Se serveste a doua zi.
Alte retete

Supa pui

Supa crema de sparanghel

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Milkshake cu unt de arahide și banane

   Dacă tot m-am obișnuit cu diverse băuturi hrănitoare, nu puteam să nu mă bucur de gustul preferat: cel de...

Milkshake cu unt de arahide și banane
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii