Supa de linte cu lamaie

Aadas bil hamoud ("linte prin lamaie") este o supa libaneza, foarte delicioasa, si foarte apreciata de vegetarieni si de iubitorii de linte. Lintea in combinatie cu lamaia, e dementiala!!

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 cana linte
  • -5 buc . swiss chard leaves (frunze de sfecla)
  • -3 cartofi
  • -1 catel usturoi
  • -1 ceapa
  • -3 linguri ulei
  • -1 1/2 lamai (zeama)
  • -sare

Mod de preparare

Se spala frunzele, si cu ajutorul unui cutit se indeparteaza pielita, dupa care se taie.

Spalam lintea, taiem cartofii cubulete, si le punem la fiert toate impreuna in 3-4 l apa.

Se taie ceapa marunt, se caleste putin ,se adauga usturoiul zdrobit/pisat .......... si se adauga la supa.

Se lasa sa fiarba la foc mediu pt 20-25 min!!!!!(eu am lasat 25 min )

Se ia de pe foc si se adauga zeama de la 1 1/2 lamai , sau dupa gust!

Reteta de supa de linte a fost propusa de elena_antony pe forum culinar.


Serviti supa de linte cu lamaie calduta.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Rulada aperitiv cu pate si crema de branza

Am pregatit aceasta rulada aperitiv pentru masa de Craciun. Pot sa spun ca a fost cel mai apreciat aperitiv si s-a terminat...

Rulada aperitiv cu pate si crema de branza
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii