Supa de linte cu patrunjel si usturoi

Pentru supa de linte cu patrunjel si usturoi se alege lintea, se spala bine, apoi se aseaza cu apa la fiert. Cand incepe sa clocoteasca se adauga zarzavatul curatat. Este o reteta de supa sanatoasa, potrivita pentru anotimpul rece.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ceapa (1 buc.)
  • morcov (1 buc.)
  • patrunjel (1 radacina)
  • usturoi (1-2 catei)
  • linte (200 gr.)
  • cimbru (1 fir)
  • sare
  • apa (2 1/2 l)
  • untdelemn (60 gr.).

Mod de preparare

Pentru supa de linte cu patrunjel si usturoi se alege lintea, se spala bine, apoi se aseaza cu apa la fiert. Cand incepe sa clocoteasca se adauga zarzavatul curatat, spalat si dat prin razatoare. Aceasta supa trebuie sa fiarba la foc potrivit pana cand boabele de linte s-au inmuiat bine. Se adauga usturoiul bine pisat, cimbrul si se potriveste de sare. Se presara pe deasupra patrunjel verde tocat fin.


Supa de linte se serveste la masa cu gogosele de parmezan sau de cas, asezate pe o farfurie.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...