Supa de mazare uscata

Inainte cu o seara se spala 17 dg de mazare aleasa si se lasa la inmuiat in 1,5 l apa intr-un vas emailat. Ziua urmatoare se adauga o ceapa se dimens

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 17 dg mazare uscata
  • 1 lingurita de sare
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita de busuioc/chimen macinat
  • cimbru
  • 1 lingura de faina
  • ulei
  • boia
  • cubulete de paine

Mod de preparare

Inainte cu o seara se spala 17 dg de mazare aleasa si se lasa la inmuiat in 1,5 l apa intr-un vas emailat. Ziua urmatoare se adauga o ceapa se dimensiunea unei nuci, 2 catei de usturoi si o lingurita de sare. Cei care prefera mancarurile mai speciale pot adauga 1 lingurita de busuioc sau 1 lingurita de chimen macinat, respectiv cimbru dupa fierbere. Apoi se fierbe sub capac la foc potrivit maxim 40 de minute, pana cand mazarea s-a fiert bine. Spuma rezultata in timpul fierberii se indeparteaza cu un filtru de ceai. La o lingura de faina se adauga ulei si se face rantasul. Se ia de pe foc si se adauga boia. Se lasa sa se raceasca iar apoi amestecand incontinuu se adauga apa rece pana se obtine o compozitie omogena. Rantasul se pune in supa si se mai fierbe aproximativ 5 minute. Cand supa este gata se scoate ceapa si usturoiul.
Alte retete recomandate

Tocanita de pui

Dovlecei umpluti

Ciorba radauteana

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Capunati cu ciuperci - de post

 Apreciez pastele italiene. Daca am incercat un sortiment si-mi place, cu siguranta il voi achizitiona din nou. Capunati...

Capunati cu ciuperci - de post
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca