Supa de rosii

Rosiile se spala, se curata si se taie marunt si impreuna cu ceapa intreaga si frunzele de telina se pun la fiert in apa putina, pana se inmoaie, apoi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 700 grame rosii
  • 40 grame untura
  • 50 grame faina
  • 60 grame zahar
  • o ceapa mijlocie
  • o legatura mai mica de frunze de telina
  • 1
  • 5 litri supa de carne (sau apa)

Mod de preparare

Rosiile se spala, se curata si se taie marunt si impreuna cu ceapa intreaga si frunzele de telina se pun la fiert in apa putina, pana se inmoaie, apoi se pasereaza (in afara de ceapa si telina). Pasta de rosii astfel obtinuta se fierbe cu supa de carne (sau apa). Intre timp, din untura si faina s face un rantas deschis la culoare, care se adauga la supa. Se mai da un clocot si la sfarsit se potriveste gustul cu sare si zahar.
Alte retete recomandate

Supa crema de spanac

Supa crema de sparanghel

Supa de pui cu galuste

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii