RETETE DIETETICE
Se curata legumele de coaja si se taie bucati mari, se pun la fiert cu apa sau supa de curcan ( apa in care au fiert oasele de la curcan, osul de la piept, coaste, spata).
Intre timp, se coc ardeii, eu i-am avut copti afara, in toamna, pusi in vid, la congelator; cand sunt aproape gata legumele, facem galustele: se bat bine oulale cu sare, apoi punem uleiul si cate putina faina de gris, apoi se lasa deoparte compozitia. Daca vreti o supa fara bucati de legume, acum e momentul sa le scoateti, aici sunt doua variante: ori le pasati la blender, ori renuntati la ele, eu nu renunt, dar nici nu le-am pasat, ci le-am lasat asa bucati, le adora copilul. Cand sunt gata legumele, se ia cate putin din compozitia cu gris si se pune in oala cu legume, se lasa sa fiarba la foc mic, la final, se adauga ardeiul copt, se lasa sa dea cateva clocote si gata supa.
Ce faci cand ai niste zmeura delicioasa din gradina? Pregatesti o prajitura, iar familia o devoreaza ca si cum nu ar mai fi...
Desert prajitura cu zmeura, ciocolata si crema de vanilieDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti