Supa de rosii cu galuste

Intai de toate am oparit 2-3 minute rosiile ca sa se le pot decoji usor. Am lasat rosiile sa se raceasca si intre timp am pus legumele la fiert .Eu

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4-5 l apa
  • 1 kg rosii
  • 1 cutie rosii decojite in suc
  • 2 morcovi
  • 2 rondele groase de telina
  • frunze de telina
  • 2 cepe
  • 2 ardei grasi
  • 1 cartof mare
  • 2 linguri ulei masline
  • sare
  • piper
  • Galuste de gris:
  • 2 oua
  • 7 linguri gris
  • 1 lingurita amidon
  • 1 lingura ulei
  • 1 vf sare

Mod de preparare

Intai de toate am oparit 2-3 minute rosiile ca sa se le pot decoji usor. Am lasat rosiile sa se raceasca si intre timp am pus legumele la fiert

.Eu de obicei scot la final ardeii si ceapa din supa de rosii, uneori chiar si o parte din telina, alteori le mixez toate in supa. Dupa ce s-au racit rosiile le-am decojit si mixat pulpa impreuna cu cele din conserva. Am pus rosiile in strecuratoare si am invartit cu convingere pana ce a ramas numai miezul cat de cat uscat, stors, vlaguit. Am verificat cartoful sa nu fie crud (sa fie cat de cat fiert) si am adaugat sucul de rosii in supa de legume. Am mai lasat legumele la fiert, sa socializeze cu sucul. Si inainte sa pun galustele le-am scos.

Galuste:

Am batut cu furculita albusurile sa stea batoase. Am daugat galbenusurile frecate si ele cu un praf de sare si 1 lingura de ulei. Am turnat in ploaie grisul amestecat cu lingurita de amidon, amestecand foarte usor de jos in sus prin exteriorul "aluatului" pana cand incepe sa capete o textura buretoasa si sa se desprinda usor de pe peretii vasului. Am lasat focul mic la supa si am pus galustele. Le-am lasat asa la foc mic vreo 5-7 minute apoi le-am rasucit usor, le-am mai lasat cateva minute, am oprit focul si am pus capacul ca sa se umfle galustele.


Se serveste calda, eventual cu smantana.

Alte retete de supa recomandate:

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura de Craciun, in straturi

Vazusem aceasta prajitura pe un site unguresc si tare mi-a placut cum arata. M-am uitat peste ingrediente si am zis sa incerc...

Desert prajitura de Craciun, in straturi
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii