Se oparesc rosiile pentru a putea fi decojite mai usor. Dupa ce s-au racit, se decojesc si se mixeaza pulpa impreuna cu cele din conserva. Pupla de r
Se oparesc rosiile pentru a putea fi decojite mai usor. Dupa ce s-au racit, se decojesc si se mixeaza pulpa impreuna cu cele din conserva. Pupla de rosii se pune in strecuratoare si piseaza pana ce ramane numai miezul.
Se pun la fiert intr-o oala mai mare legumele, iar cand cartoful e aproape fiert se adauga sucul de rosii. Inainte de a pune galustele in supa se vor scoate legumele. Pentru galuste se bate spuma albusul de ou, dupa care se adauga galbenusurile frecate si ele cu sare si 1 lingura de ulei. Se toarna grisul, in ploaie, amestecat cu o lingurita de amidon, amestecand usor de jos in sus prin exteriorul "aluatului". Asta se va face pana cand compozitia incepe sa capete o textura buretoasa si sa se desprinda usor de pe peretii vasului. Se lasa focul mic la supa si se pun galustele.
Se lasa asa la foc mic vreo 5-7 minute apoi se rasucesc usor si se mai lasa cateva minute ca sa se umfle.
Supa de rosii se poate servi si fara galuste, cu taietei, numai cu cartofi sau pur si simplu cu cimbru si gheata.
Alte retete recomandate:
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii