Supa de rosii cu galuste de branza

Se curata rosiile de pielite si seminte, apoi se taie in cuburi si se calesc 10 minute in ulei. Se adauga restul de zarzavat curatat si ras, iar dupa

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr rosii
  • 200 gr morcovi
  • 100 gr telina
  • 1 lingura miere
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 lingura patrunjel verde
  • 50 ml ulei
  • Pentru galuste:
  • 2 linguri unt
  • 200 br branza de vaci
  • 2 oua
  • faina
  • 1 lingurita gris

Mod de preparare

Se curata rosiile de pielite si seminte, apoi se taie in cuburi si se calesc 10 minute in ulei. Se adauga restul de zarzavat curatat si ras, iar dupa inca 10 minute de fiert, se adauga 500 ml apa si se lasa la foc potrivit sa fiarba. Se adauga mierea dizolvata in putina zeama si sarea. se prepara apoi galustele. Se freaca branza cu galbenusurile, untul, faina si grisul. Se bat albusurile spuma si se adauga in compozitie. Se ia cu o lingurita si se formeaza galuste care se fierb in apa clocotita cu sare. Cand s-au ridicat la suprafata, se scot si se adauga in supa de rosii.


Supa se serveste calda.

Alte retete culinare:

Ciorba radauteana Supa de galuste Supa de rosii

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...