Supa de rosii cu oua

Rosiile spalate si taiaie bucati se pun intr-o oala acoperita, se pune pe foc. Se lasa sa fiarba inabusit in apa pe care o lasa rosiile.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg rosii
  • zeama de carne sau de zarzavat
  • 2-3 linguri orez
  • 4 oua

Mod de preparare

Rosiile spalate si taiaie bucati se pun intr-o oala acoperita, se pune pe foc. Se lasa sa fiarba inabusit in apa pe care o lasa rosiile. Cand s-au inmuiat bine, se trec prin sita si se subtiaza cu zeama. Se pune orezul, se lasa sa fiarba bine, se potriveste de sare. Iniante de a servi, se adauga jumatati de ou fiert tare (cate 2 jumatati pentru o portie). E foarte gustoasa si rece. Orezul poate fi inlocuit cu arpacas, muiat in apa de cu seara, ca sa fiarba mai usor.


11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Zacusca de macrou

Prima data am vazut acest fel de zacusca anul trecut, la Ina-bucataras dragalas si am stiut din start ca o sa-mi placa, dar...

Zacusca de macrou
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii