Supa de rosii cu scortisoara

Rosiile se curata de pielite si se taie cubulete mici, apoi se pun la fiert in apa rece, impreuna cu ceapa taiata marunt, zaharul, sarea si scortiso

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg rosii
  • 4 cepe
  • 1 lingurita rasa scortisoara pisata
  • 3 lingurite cu zahar
  • sare
  • 2 oua
  • vin

Mod de preparare

Rosiile se curata de pielite si se taie cubulete mici, apoi se pun la fiert in apa rece, impreuna cu ceapa taiata marunt, zaharul, sarea si scortisoara. Se trec, dupa ce au fiert printr-o sita si se pun pe foc, cu apa rece. Se adauga galbenusurile amestecate cu vin fiert si apoi albusurile batute spuma, treptat.


Supa se serveste fierbinte sau rece.

Alte retete:

Muschi de porc la cuptor Oua umplute Friptura de vita la cuptor

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...