Supa din cartofi si legume

Pentru supa din cartofi si legume cartofii se spala, se curata, se spala din nou si se taie cuburi. telina, morcovii, patrunjelul radacina si pastarnacul se curata, se spala si se taie cuburi.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • supa de oase - 1
  • 5 l sau 1
  • 5 l apa si 3 cuburi MAGGI de vita
  • cartofi - 500 g
  • ceapa - 100 g
  • morcovi - 50 g
  • varza alba - 100 g
  • pastarnac - 50 g
  • telina radacina - 50 g
  • patrunjel verde - 1
  • legatura ulei - 30 ml
  • faina - 30 g
  • boia de ardei dulce - 5 g
  • oua - 3 galbenusuri
  • smantana/iaurt - 100 g/200 g
  • pasta de tomate - 30 g
  • sare si piper dupa gust
  •  

Mod de preparare

Pentru supa din cartofi si legume cartofii se spala, se curata, se spala din nou si se taie cuburi. telina, morcovii, patrunjelul radacina si pastarnacul se curata, se spala si se taie cuburi. Faina se cerne. Varza se curata, se spala si se taie felii subtiri. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se opareste. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Se prepara supa de oase. Ceapa, morcovii, telina, varza, patrunjelul radacina si pastarnacul se inabusa in ulei cu 50 ml supa. Cartofii se introduc in supa si se fierb. Cand sunt fierti pe jumatate se adauga legumele inabusite, boia de ardei, sare si piper dupa gust, continuand fierberea. Se adauga faina dizolvata in iaurt sau smantana, impreuna cu galbenusurile si pasta de tomate. Se mai fierb 5 minute.

Supa din cartofi si legume se serveste fierbinte cu patrunjel verde deasupra.


Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!