Supa franceza de ceapa

Topiti untul intr-o craticioara. Adaugati zaharul si apoi ceapa si dinstuiti la foc mediu 10 minute sau pana devine aurie. Adaugati faina si amesteca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/4 cana de unt
  • 3 cepe taiate pestisori
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura faina
  • 2 1/2 cani de apa
  • ½ cana vin rosu
  • 300 ml supa de vita
  • 1 bagheta
  • 100 g cascaval feliat
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Topiti untul intr-o craticioara. Adaugati zaharul si apoi

ceapa si dinstuiti la foc mediu 10 minute sau pana devine aurie. Adaugati faina si amestecati bine bine cu ceapa si zeama lasata. Apoi adaugati apa, vinul si supa si incalziti pana la punctul de fierbere. Reduceti focul la minimum, sarati, acoperiti si fierbeti timp de 10 minute.

Taiati bagheta in 4 felii de aproximativ 2,5 cm si puneti-le in cuptor la 150°C (foc mediu) timp de 10 minute sau prajiti-le in toaster doar cat sa prinda culoare. Pastrati restul baghetei pentru a o servi cu supa.

Puneti supa in 4 castroane termorezistente. Asezati feliile de paine prajita deasupra, apoi feliile de cascaval, puneti castronasele pe o tava cu hartie de copt si bagati in cuptor la 220°C (foc mare) timp de 10 minute sau pana se topeste cascavalul (pentru cine doreste – aceasi operatie se poate face si in cuptorul cu microunde). Serviti cu atentie la painea si branza fierbinti de deasupra. La servire se poate pune smantana.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Prajeala de purcel

"Reteta romaneasca"

Prajeala de purcel
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca