Supa moldoveneasca

Morcovul si patrunjelul se curata, se spala si se dau pe razatoare iar ceapa se toaca marunt. Se adauga toate intr-un vas cu capac in care s-a pus un

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 2 linguri orez
  • 2 l lapte prins
  • 20 g unt
  • 1 lingura ulei
  • 1 ceasca apa
  • smantana
  • marar verde tocat

Mod de preparare

Morcovul si patrunjelul se curata, se spala si se dau pe razatoare iar ceapa se toaca marunt. Se adauga toate intr-un vas cu capac in care s-a pus unt si ulei, pe foc mic si se lasa sa se inmoaie. Separat, se spala bine orezul si se pune peste legume, dupa care se toarna apa. Se lasa totul sa fiarba, dupa care se adauga laptele acru amestecat cu lingura. Cand incepe sa dea in clocot se adauga mararul tocat.


Se serveste cu smantana pusa in farfurie.

Alte retete:

Bors de urzici

Ciorba de potroace

Supa de rosii cu galuste

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Visine conservate pentru prajituri

Intai am testat reteta Ksenyei anul trecut, iar acum am zis ca este cazul sa va prezint si reteta pentru ca a fost un...

Visine conservate pentru prajituri
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca