Supa santoasa de legume de iarna

Pentru supa santoasa de legume de iarna se curata zarzavatul, se spala bine in mai multe ape, apoi se pune la fiert intr-o oala cu apa rece.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • morcov (3 buc.)
  • telina (1 buc.)
  • pastarnac (2 buc.)
  • ceapa
  • patrunjel
  • varza (2 foi)
  • praz (2 buc.)
  • apa (2 1/2 l)
  • sare
  • suc de rosii (200 gr.)
  • untdelemn (1-2 linguri)
  • piper.

Mod de preparare

Pentru supa santoasa de legume de iarna se curata zarzavatul, se spala bine in mai multe ape, apoi se pune la fiert intr-o oala cu apa rece. Dupa ce a inceput sa fiarba, se adauga o parte din sare si se lasa cu un capac deasupra sa clocoteasca mai departe. Cand zarzavatul este foarte bine fiert, se da oala jos de pe foc si se strecoara supa intr-o alta oala sau se scoate zarzavatul cu o spumiera. Se aseaza din n ou la foc, se adauga untul sau untdelemnul si sucul de rosii, iar cand clocoteste se pune si garnitura care consta in: gris, orez, galuste. Se mai lasa sa fiarba 10 -20min. Pana cand garnitura respectiva este fiarta.


Se rastoarna supa in castron si se presara pe deasupra patrunjel verde tocat fin.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...